Uğur Motorlu Araçlar | Mondial, CF Moto, Zontes, E-Mon, Motovento, Mondial Tarım

HABERLER

UMA "Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün" önemine dikkat çekti.

4 Ekim 2016 Salı

1908 yılından itibaren Türkiye’de Hayvan Koruma Derneği kurularak, düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenilmeye başlandı. Hayvanların korunmasına dair konun önemi gün geçtikçe artarak dernekler kuruldu. Hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların ve kötü muamelerin farkına varılarak hayvanların korunmasına önem verildi.

Hollanda’nın başkenti Lahey’de aynı amaç etrafında toplanan dernekler birleşerek Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu oluşturuldu. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Tarihte ilk bilinen dernek ise 1822’de İngiltere’de kuruldu. Hayvanların korunması, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla Hayvan Koruma Birliği kuruldu.

İlk çağlarda insanlar, hayvanlardan korkuyorlardı. Hayvanlardan korunmak için evlerini dağların yamaçlarına, kayalıklara kuruyorlardı. Önceleri hayvanları sadece gıda ve yolculuk aracı olarak gören insanların zamanla bakış açıları değişmiş, onlara şefkat göstermeye, evcilleştirmeye ve onlarla dostluklar kurmaya başlamışlardır. İnsanlar daha ilk çağda kedi, köpek, at, koyun, sığır, keçi gibi hayvanları evcilleştirdiler. Evcilleşen hayvanlar, insanların yardımcısı oldu. 

Evcilleştiren hayvanlar ile sıcak iletişime geçen insanların, hayvanlara karşı bağlılıkları ve hayvan sevgileri arttı. Hatta pek çok kitapta, filmlerde, sahipleri için canını veren hayvan öykülerini okuyup, izlemeye başladık. Bugün uygar ülkelerde de hayvan hastaneleri kurularak, onların yaşamsal önemine dikkat çekilmiştir. 

Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvan dostları mutlu olmayı sevgide ararlar. Hayvanları koruyalım. Hayvanlara eziyet etmeyelim. Hayvanları sevelim. Onlara yardımcı olalım. Hayvanları Koruma Günü'nde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım.


Tüm Haberler